• Грин Машинс користат колачиња и други технологии за пасивно собирање на демографски информации и помагаат да се идентификуваат и да се следат посетителите и да се следи нивната употреба на веб-сајтот на Грин Машинс и нивните параметри за пристап до веб-сајтови.
  • Колачињата се мали датотеки преземени на вашиот компјутер за да се следат движењата во рамките на веб-страниците. Ние можеме да ги поврземе информациите за колачиња со лични информации. Ние, исто така, користиме колачиња за да ги доставиме содржините специфични за вашиот интерес и да го следиме користењето на нашата веб-страница.
  • Повеќето пребарувачи автоматски се поставуваат да прифаќаат колачиња секогаш кога ќе ја посетите веб-страница, меѓутоа можете да ги оневозможите колачињата или да го поставите вашиот пребарувач да ве предупреди кога се праќаат колачиња. Забележете дека некои области на нашата веб-страница нема да функционираат правилно ако го сторите тоа.